درمان روانكاوي
درمان روانكاوي شكلي از گفتار درماني عميق است كه هدف آن رساندن افكار و احساسات ناخودآگاه يا عميقاً مدفون شده به ضمير خودآگاه است تا تجربيات و احساسات سركوب شده، اغلب از دوران كودكي ، به سطح آمده و بررسي شوند. درمانگر و مشتري با همكاري يكديگر به چگونگي تأثير اين خاطرات پنهان و خفه شده اوليه بر تفكر، رفتار و روابط مراجع در بزرگسالي نگاه مي كنند. اين درمان مبتني بر نظريه هاي زيگموند فرويد در مورد روانكاوي است .
ايدههاي فرويد در اوايل قرن بيستم در وين، اتريش، خريد پيدا كرد. فرويد و ديگر تحليلگران معروف، از جمله آلفرد آدلر، كارل يونگ، و اتو رنك، به عنوان يك گروه سازمان يافته، انجمن روانشناسي چهارشنبه، كه بعدها به عنوان انجمن روانكاوي وين شناخته شد، گرد هم آمدند. گروه نوپا عصرها در خانه فرويد گرد هم مي آمدند تا در مورد مطالعات موردي يا ارائه هاي علمي بحث كنند.
به گفته فرويد، ما زماني مي توانيم با درگيري هاي خود مقابله كنيم كه افكار ناخودآگاه خود را به منصه ظهور برسانيم. اگر تعارض مدفون به هوش نيايد، ما همچنان دچار روان رنجوري و درگيري هاي دروني خواهيم شد.
درمان روانكاوي در گذشته مراجعه كننده مي كاود تا او را از زمان حال بهتر آگاه كند. مضامين نيز در طول درمان عود مي كنند و تحليلگر در جهت برجسته كردن و پيوند دادن اين موضوعات به همراه تجربيات گذشته و رفتارهاي فعلي كار مي كند. بيماران مي توانند از الگوهاي رفتاري خود ناآگاه باشند، حتي اگر ممكن است آشكار و خود ويرانگر باشند.
تحقيقاتي كه در مجله روانشناسي و رواندرماني باليني منتشر شد ، نشان داد كه تكنيكهاي روانكاوي در درمان اختلالات خلقي مؤثر است. در يك مطالعه پيگيري، شركتكنندگاني كه درمان روانكاوي دريافت كردند، در مقايسه با شركتكنندگاني كه درمانهاي ديگر را دريافت كردند، مشكلات بين فردي و بهبود علائم افسردگي كمتري داشتند.
يك مطالعه كوچك نشان داد كه 77 درصد از بيماران بهبود قابل توجهي در علائم، مشكلات بين فردي، كيفيت زندگي و رفاه پس از تكميل درمان روانكاوي گزارش كردند. طبق گزارش ها، در يك پيگيري يك ساله، 80 درصد بهبودهايي را تجربه كردند. درمان روانكاوي مي تواند به افراد مبتلا به مشكلات رواني مانند:
- افسردگي
- مبارزات عاطفي
- آسيب عاطفي
- احساس كم ارزشي براي خود
- الگوهاي رفتار عصبي
- الگوهاي رفتاري خود ويرانگر
- اختلالات شخصيت
- مشكلات هويتي
- مشكلات مداوم رابطه
- جنسيت
برخي از تكنيك هاي بسيار خاص در درمان روانكاوي استفاده مي شود:
- تداعي آزاد از تداعي كلمه خود به خود استفاده مي كند. زماني كه درمانگر كلمه اي را بيان مي كند، مشتري هر چيزي را كه ابتدا به ذهنش مي رسد مي گويد. سپس درمانگر به دنبال الگوهايي در پاسخ هاي مراجع مي گردد و آن ها را تفسير مي كند تا بتوانند معناي اين الگوها را با هم كشف كنند.
- تجزيه و تحليل رويا احساسات سركوب شده اي را آشكار مي كند كه ممكن است در نمادهايي كه در روياهاي مشتري ظاهر مي شوند پنهان شوند . درمانگر به مراجع كمك مي كند تا معنا و اهميت آن نمادها را كشف كند.
- تجزيه و تحليل انتقال ، انتقال احساسات و عواطف مشتري از يك فرد به فرد ديگر را بررسي مي كند. به عنوان مثال، احساسات سركوب شده كودكي مراجع نسبت به والدين ممكن است در مراحل بعدي زندگي به يك شريك در يك رابطه بزرگسال يا به درمانگر در طول فرآيند روانكاوي منتقل شود.
درمان روانكاوي از تكنيكهاي تحليلي براي كمك به رهاسازي افكار، تجربيات و احساسات سركوبشده استفاده ميكند، اما اين يك نسخه اصلاحشده، عموماً مختصر و با شدت كمتر از تحليل فرويدي اوليه است . در اينجا عناصر كليدي درمان روانكاوي وجود دارد:
- رابطه درمانگر و بيمار در فرآيند بهبودي نقش اساسي دارد، همانطور كه تئوري هاي اصلي دلبستگي ، كه بر كيفيت پيوند بين نوزاد و والدين تمركز دارند.
- انتقال يا انتقال احساسات و نيازهاي قبلي به افراد و رويدادهاي زمان حال.
- مقاومت مرحله اي از درمان است كه در آن مراجع تحت تأثير احساسات دردناك و سركوب شده قرار مي گيرد و سعي مي كند از برخورد با آنها اجتناب كند.
- در نهايت، هنگامي كه بيماران در مواجهه با مسائل خود راحت تر و مقاومت كمتري پيدا مي كنند و قادر به درك انگيزه ها و رفتار خود هستند، بهبودي مي تواند آغاز شود.
روش سنتي روانكاوي معمولاً مستلزم حدود پنج جلسه در هفته بود. روانكاوي مدرن نياز به يك يا دو جلسه در هفته دارد. شركت در جلسات مكرر و شديد ممكن است به طور كلي به درمان عميق تري كمك كند. بسته به ميزان مشكلاتي كه مشتري ممكن است داشته باشد، اين نوع درمان مي تواند سال ها ادامه داشته باشد.
اين ايده خوبي است كه درمانگر بالقوه خود را به صورت حضوري يا از طريق ويديو يا تلفن غربال كنيد. در طول اين مقدمه اوليه، از درمانگر بپرسيد:
چگونه ميتوانند به نگرانيهاي خاص شما كمك كنند آيا قبل از اين
با اين نوع مشكل برخورد كردهاند .
يك درمانگر روانكاوي يك مددكار اجتماعي، روان درمانگر، يا ساير متخصصان بهداشت رواني يا پزشكي داراي مجوز، با تجربه و داراي آموزش روانكاوي است. برنامه هاي گواهي روانكاوي موجود است. علاوه بر يافتن فردي با پيشينه تحصيلي مناسب و تجربه مرتبط، به دنبال يك روان درمانگر باشيد كه با او در بحث مسائل شخصي احساس راحتي كنيد.
برچسب: ،