مراحل مختلف مشاوره زناشويي شامل چه مواردي است؟
ازدواج بايد يك ماجراجويي رضايت بخش متقابل و پر از محبت، همراهي و آرزوهاي مشترك باشد. هر شراكتي با مجموعه اي از مشكلات خاص خود مواجه مي شود. مشاوره ازدواج مي تواند براي كمك به زوج ها در گذراندن دوران سخت، بهبود ارتباطات و تقويت روابطشان مفيد باشد.براي مشاوره با زوج درمانگر خوب در تهران اينجا كليك كنيد
درك مراحل مختلف مشاوره زناشويي به شما كمك مي كند تا براي آن آماده شويد و بدانيد كه چگونه از آن عبور كنيد.
مرحله 1: ارزيابي و ارزيابي
شناخت مسائل زوجين و تعيين پويايي رابطه آنها از اهداف اصلي مرحله اول مشاوره ازدواج است. مشاور با اين امكان ايجاد مي كند كه هر يك از طرفين در مورد ديدگاه ها و نگراني هاي خود صحبت كنند. براي به دست آوردن اطلاعات مربوطه در مورد تاريخچه زوجين، ترجيحات ارتباطي، و زمينه هاي درگيري، اين مرحله ممكن است مستلزم مصاحبه ها، پرسشنامه ها و ارزيابي هاي گسترده باشد. مرحله ارزيابي به عنوان پايه اي براي ايجاد راه حل هاي تخصصي براي رسيدگي به مشكلات خاص عمل مي كند.
فاز 2: تعيين هدف و برنامه ريزي درمان
پس از مرحله ارزيابي، مشاور با زوجين براي تصميم گيري در مورد اهداف و مقاصد مشترك براي درمان همكاري مي كند. اين اهداف ممكن است بر تقويت صميميت، ترميم و بازسازي اعتماد، يا بهبود ارتباطات متمركز شوند. فرآيندها، استراتژيها و مداخلاتي كه در طول فرآيند مشاوره مورد استفاده قرار ميگيرد، در يك طرح درماني كه درمانگر و زوج با هم توسعه ميدهند، ارائه ميشوند. اين مرحله يك جهت روشن و يك نقشه راه براي كمك به ايجاد تغييرات مثبت ايجاد مي كند.
فاز 3: مهارتسازي و مداخله
با داشتن يك برنامه درماني، مشاور زوج را از طريق تمرينها و مداخلات مختلف به منظور تشويق بهبود حل مسئله و ارتباط هدايت ميكند. در طول اين مرحله، شركا در ايجاد مهارت هاي همدلي و گوش دادن فعال و همچنين درك نيازها، احساسات و محرك هاي منحصر به فرد يكديگر هدايت مي شوند. زوجها راههاي جديدي براي ارضاي نيازهاي عاطفي و رابطهاي يكديگر و همچنين راههاي سازنده براي بيان افكار و احساسات خود كشف ميكنند.
فاز 4: يافتن ديناميك و الگوها
زوجها اغلب پوياييها و الگوهايي را كه به مشكلاتشان دامن ميزند، شناسايي ميكنند، زيرا مشاوران به زوج كمك ميكنند تا برنامهاي براي عمل ايجاد كنند. درمانگر در اين مرحله به زوجين كمك مي كند تا مشكلات اساسي و احساسات حل نشده اي را كه زمينه ساز اين رفتارها است بررسي كنند. براي درك اينكه چگونه اين عوامل پويايي روابط آنها را شكل مي دهند، اين روش مستلزم بررسي تجربيات گذشته، پويايي خانواده و تاريخچه هاي شخصي است. زوج ها مي توانند با شناخت و درك اين تمايلات، گام هايي براي پايان دادن به چرخه هاي مخرب بردارند و تعاملات سالم تري برقرار كنند.
فاز 5: تثبيت و نگهداري
مرحله آخر مشاوره ازدواج شامل تثبيت دستاوردهاي به دست آمده و ايجاد برنامه هايي براي تداوم بهبود در روابط زوجين است. مشاور با زوجين همكاري مي كند تا مسائل احتمالي در آينده را شناسايي كند و مهارت ها و راهكارهايي را براي مقابله با آنها به آنها ارائه دهد. براي تضمين تداوم تغييرات مفيد ايجاد شده در درمان در خارج از محيط مشاوره، اين مرحله بر تمرين مستمر، تقويت مهارتهاي جديد و ارتباطات باز تأكيد دارد.
نتيجه گيري:
مشاوره ازدواج يك فرآيند جوان كننده است كه مي تواند به يك رابطه راكد جان تازه اي بدهد. زوجها ميتوانند با درك بسياري از مراحل درگير، با وضوح و اطمينان به درمان نزديك شوند. هر مرحله از فرآيند، از ارزيابي و ارزيابي تا هدفگذاري، مداخله و تثبيت، فرصتهاي ويژهاي براي توسعه، بهبودي و ايجاد پويايي روابط سالمتر ارائه ميدهد. زوجها ميتوانند اين مراحل را طي كنند، ارتباط خود را دوباره به دست آورند و با تعهد، فداكاري و هدايت يك درمانگر باتجربه، پيوندي قويتر و محكمتر ايجاد كنند.
برچسب: ،